Bakkerij Voordijk

Een familiebedrijf met passie voor het bakkersvak.

De historie van

Bakkerij Voordijk

Bakkerij Voordijk is een begrip in Oud-Beijerland, de Hoeksche Waard en ver daarbuiten.

Een familiebedrijf met passie voor het bakkersvak. De oorsprong van Bakkerij Voordijk ligt op de Zuid-Hollandse eilanden. Al sinds 1793 is de familie Voordijk werkzaam in de bakkerijsector.

Bakkerij Voordijk voert een breed assortiment met een accent op service en kwaliteit. Die keus voor kwaliteit en service werd al eind 19e eeuw gemaakt door de overgrootvader Goris Voordijk, die aan de wieg stond van onze vestiging in Oud-Beijerland. De liefde voor het bakkersvak, zijn al bijna 225 jaar van vader op zoon gegaan.

De zesde, zevende en achtste generatie zijn dagelijks nog te vinden in de bakkerij. Met de passie van vroeger en de kwaliteit van vandaag.

Goris Voordijk

Goris Voordijk (4e generatie) zit voor de nieuwe winkel. Ook toen al had de familie Voordijk al direct contact met de klanten.

Gerlé Voordijk sr

Gerlé Voordijk sr (6e generatie) bezorgde het brood nog aan huis. Oud-Beijerland was destijds ingedeeld in wijken, zodat iedere wijk zijn eigen bakker had. Bij de oude generatie Oud-Beijerlanders staat dit nog steeds op het netvlies.

Totaal assortiment

Het pand van buurvrouw Vervelde kwam leeg te staan. Deze grote verbouwing zette in 1983 bakkerij Voordijk op de kaart. Dit was het moment dat Voordijk een totaal assortiment aan kon bieden.

Verbouwing

Bakkerij Voordijk ging zijn tijd ver vooruit. Met deze verbouwing in 2002 is bakkerij Voordijk weer klaar voor de toekomst en voldoet aan de eisen van deze tijd.

Winkel vergroten

Doordat de klantenkring steeds verder groeide, was Voordijk genoodzaakt om de winkel te vergroten. Ook de voorgevel kreeg hierdoor een moderne uitstraling.

De enige warme ambachtelijk bakker

Als enige warme ambachtelijk bakker van Oud-Beijerland wilde wij niet weg van de Molendijk. Wij willen onze klanten bedienen, zoals een klant van een ambachtelijke bakker mag verwachten. Om ook klaar te zijn voor de nieuwe generatie, is de beleving van de winkel helemaal van deze tijd.